California

Ojojoj här var det dött!
Dålig på att blogga märker jag... men nu har jag en massa att skriva om!
Sommaren för mig började då vi åkte till USA. Jag, min syster, Jenni & Tommy åkte till California där vi åkte runt på roadtrip!
Det var en dream come true!
 
Vi landade i LAX i LA och åkte direkt till vårt första hotell där vi sov en natt ( vi kom fram på kvällen så det var bara att gå och lägga sig ;) )
Dag 1:
 
Vi vaknade alla super tidigt och bestämde oss för att göra oss i ordning och gå ut och kolla området. Eftersom vi bodde precis vid flygplatsen så var det lite "ghetto" aktigt. Men inget värre än vad det kan vara här ;)
Vi gick runt och njöt av värmen samtidigt som vi hittade vart vi skulle hyra vår bil någonstans.
När klockan väl blev 10 kunde vi hämta bilen. Vi stannade vid In N Out burger och käkade hamburgare.
Vi åkte till Santa Monica och gick runt där och sög i oss den härliga amerikanska atmorsfären.
 
Vi åkte mot Hollywood där vi möttes av den ståtliga skylten! Det var en riktigt häftig atmorsfär där. Vi tittade på alla fina hus och så köpte vi med oss varsin pizza från Domino´s och åkte upp till observatoret där vi käkade pizzan i solnedgången.
 
 
 
 
 
 
 
Dag2.
Vi vaknade tidigt igen och åt frukost. Sedan gick vi mot stan där vi tittade på alla de berömda stjärnorna i marken. Vi hade valt ut vilka vi ville se på en app så vi visste precis vart stenarna var någonstans. Jenni ville se Audrey Hepburns stjärna och jag ville se Michael Jacksons. Vi hittade dem båda två och tog selfies.
Sen gick vi och shoppade lite.
 
 
 
 
Vi gick efter Trend-listan när det kom til mat och vad man ska se!
Sen åkte vi till det kända huset som varit med i massa filmer, en an dem är förhäxad ;)
 
 
Dag 3
Nu började vi röra på oss! Vi åkte mot Death Valley!
Resan dit var ganska lång. Vi hade fixat så vi hade chips, vatten, frukt och annat smått & gott med oss!
I stort sett satt vi och skrattade hela vägen. Vi lekte lite billekar och lyssnade på vår spotify-lista. 
När vi började närma oss nationalparken smörjde vi in oss med en massa solkräm. Jag hade oturligt nog brännt mig redan dag ett så jag försökte ha långärmad på och dölja mina brända axlar.
Vi hoppade ut ur bilen och ville fota då vi var ute i vildmarken. Vi möttes av en värmevind och tänkte att dethär var bara början... Vi hade en bit kvar fram till Death Valley.
Vi fyllde på våra vattenflaskor, knäppte lite bilder och sen fortsatte vi oss mot öknen!
Vi hittade en supersöt by mitt ute i hettan. Vi trodde först att det var öde men det fanns en resturang där faktiskt! Det var den gulligaste lilla resturangen jag sett. Tänk dig att du kliver in i Amerika på 50-talet. Så var detta. Det var ett dine. Vi tog korv och hamburgare. Jag tog även en glass. Ursött var det.
 
 
Death Valley
Var helt otroligt! Det var sååå varmt. Tänk dig att du står med hårfönen rakt mot ansiktet, den värmen var det! Varje andetag man tog vart jobbig och man kände inte att det ens kom in luft i lungerna. Det var riktigt otäckt.
Vi stannade och skulle köpa biljetter för att få åka igenom parken där vi såg en skylt där det stod att rekordvärmen där var 134 F, när vi var där nu var det 133 F!! Alltså 56 GRADER C!! Helt stört.
Vi gick på toa i ett skyl. Man kände värmen från vattnet i toaletten som ångade upp i rumpan! Riktigt snuskigt.
Vi satte upp våra handdukar för rutorna så det inte skulle koka i bilen när vi kom tillbaka.
 
Vi gick ut mot ökensanden och det brändes nå fruktansvärt mot vaderna.
Som tur var hade vi köpt varsin hatt innan vi gick ut i lknen. Tur var nog det. Den skyddade bra.
Vi tog lite bilder och Emma och Jenni videobloggade sen gick vi tillbaka till bilen. Hjärtat dunkade som om man hade sprungit maraton.
 
Vi mötte en skylt som varnade för att ha ACn på i bilen. Eftersom bilen kan börja koka...Och så kan bromsarna gå sönder i hög värme när man bromsar ofta vilket vi var tvungna att göra eftersom det var en massa upp och ner. Alla höll andan och hoppades att vi skulle klara oss. Inte så kul att bli stående där.
Vi var till kalifornias lägsta punkt. Mitt ute i värmen låg det vatten. Lite som en hägrig bara att det faktiskt var vatten! En liten pöl. Den måste vara super salt. Det var allt för hett för att ens orka lägga energi på att gå runt där. Vi valde att bara fota lite och sedan fortsätta.
 
 
 
 
 
Vi åkte bort från öknen mot lite mer gräs och berg. Vi lyckades boka in oss på ett motell i en jättesöt liten by.
När vi kom fram slängde vi oss på soffan och sängarna. Emma och Jenni däckade medans jag och Tommy letade efter mat. Dem hann precis stänga för kvällen så vår kvällsmat blev frukt :)
 
Dag 4.
Vi vaknade tidigt och började åka mot lite mer grönare marker. Mot Sequia!
Låång bilresa men tillslut var vi bland rinnande vattenfall och höga berg. Vi åkte och tittade på de stora träden och man kunde verkligen förstå när man var där att dinosaurier har gått på denna planet.
Helt fantastiskt.
Alla vi mötte berömde våra fina hattar. Vi gav de lite skratt och började kalla oss för cowboys.
Vi hoppade omkring och tittade på träden och sedan fortsatte vi bilresan. Vi åkte in mot Yosemite nationalpark.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Dag 5.
Yosemite
Vi tog bussen in till Nationalparken och spenderade hela dagen med att åka runt samt vandra lite.
Det var en lång bussresa. När vi väl kom fram åt vi på en resturang och sedan gick vi runt lite. Vi såg det stora vattenfallet och kände att vi ville bada. Så vi bestämde oss för att vandra upp till Mirror Lake.
Vi stannade på vägen och doppade fötterna i en iskall bäck. Sedan gick vi vidare. 
När vi äntligen kom dit upptäckte vi att det var inte stillvatten. Det var ett vattenfall. Konstigt namn på ett fall. Haha.
Vattnet var ISKALLT! Men vi lyckdes doppa oss iallafall.
 
 
 
 
 
Dag 6.
San Fransisco
MOT SAN FRAN! Vi valde att korta ner en dag i parkerna och istället åka till San Fransisco. Lång biltur igen. När vi kom fram vart vi lite typiska svenskar och tyckte att det var lite kallt. Vi klädde på oss vid bilen och gick mot Pier 39.  Nu var vi hungriga! Såklart blev det fisk-inspererad mat och vi åt fish N Chips.
 
 
 
 
TRENDIGT
 
Vi valde att bo utanför stan. Vi hittade ett motell i Sunnyvale där vi fick bo gratis en natt för att vi bott på så många olika hotel! Då satsade vi stort och tog ett lyxhotell!
Duschen var såå stor att vi skulle fått plats alla fyra i den samtidigt! XD
Där sov vi gott. Tittade på Ricky & Morty innan vi somnade.
 
Dag 7. 
Ner mot LA igen! Vi åkte på Highway One den biten som fortfarande går att köra på ;)
Den finaste utsikten jag någonsin sett! 
Vi åkte förbi NASA museum som vi valde att stanna till på. Där hängde vi ett tag trotts att det inte var så stort. Vi kollade in alla coola grejer, köpte varsin nasa tröja och sedan åkte vi igen. Nu hade vi uppgraderat oss till SPACECOWBOYS!
haha åh vad vi garvade.
Folket som såg oss tillsammans i våra hattar och tröjor höll på att smälla av! Vi roade en hel del amerikaner ;)
 
 
Vi hittade en as härlig butik som sålde en massa roliga saker! Bland annat GODIS!
Amerikaner är ju inte vidare bra på lösgodis men jag och Tommy kände att vi måste prova! Vi fyllde en hel påse som vi sedan käkade på i bilen. I denna lilla stad åt vi glass och Jenni och Tommy hittade sina efterlängtade pokemons! Haha.
Vi körde vidare och smaskade i oss Jawbreakers.
 
 
 
Vi gick in på en local bar och bad om att få köpa coca cola då vi ville komma ner till denna vackra bäck. Tommy som varit där tidigare visste att man måste vara kund för att få komma ner dit så vi bad om att få köpa coca cola. Bartendern tittade konstigt på oss med våra NASA tröjor och sa att vi kan köpa en billigare coca cola i butiken bredvid. Medn vi ville ju ner till vattnet så vi sa bara nej. Haha verkligen random!
Vi fick vår cola och satte oss nere vid bäcken.
 
 
Dag 8.
Vi åkte vidare neråt längst kustvägen.
 
 
 
Vi åkte in i en till park som kostade 10 DOLLAR (???) men det var lätt värt det.
Vi åkte och fotade solnedgången och sedan till en finresturang.
 
 
 
Vi blev rejält utskrattade när vi kom in i våra NASA tröjor på resturangen. Dem skämtade med oss om att dem inte behövde se våra leg eftersom vi "jobbade" på NASA ;) Sen under hela kvällen såg vi hur folk pekade och viskade och skrattde åt oss. Haha vi hade kul allihoppa och det var riktigt kul.
Kyparna kom ut en och en och ville titta på oss. Haha. En unge kom fram och frågade om vi verkligen kom från NASA, vi svarade ja ;) haha
 
Dag 8.
Spenderade förmiddagen på en strand. Försökte bada men det var för kallt.
Vi åkte vidare söderut. Vi tänkte uppfylla en önskan hos mig. Vi skulle till Michael Jacksons gård Neverland.
Det jag inte visste förns vi kom dit var att parken var stängd. Inte för allmänheten. Vi åkte hela vägen dit och möttes av en mur. Inte så kul faktiskt.
Men men. Vi åkte vidare.
 
 
 
 
 
 
Vi lyckades hitta ett bra hotell för natten och gick ut och åt japanskt. Mycket gott!
 
Dag 9.
Vi började morgonen med att bada i poolen. Vi satt och stekte hela förmiddagen. Sedan checkade vi ut och fortsatte resan till LA där vi skulle flyga hem på kvällen :(
 
Vi kom fram till staden Ventura som jag fastnade för! Jättefin liten stad med trevliga människor. Vi stannade på Barnes and Nobles och köpte jättefina böcker. Helt underbart.
Här hittade vi ett köpcenter där de hade en godisbutik i hög standard :)
 
Vi kom fram till LA igen och lämnade tillbaka bilen. Det kändes sorgligt. Nu var resan över. Dagarna gick för fort.
Vi vinkade hejdå till bilen och fortsatte till fots. Hoppade på bussen till flygplatsen.
Efter en helt underbar resa var det dax att åka tillbaka till verkligheten tyvärr :( 
Hejdå Kalifornien.

Kommentera här: