Finland

Nu är vi hemma igen från vår Finlandsresa! Vi åkte med båten Mariella ( inte världens mysigaste båt om man säger så ) och gick i hamn i Helsingfors. Vi bilade lite och kom upp till Varkaus där min släkt bor. 
Vi hade mysiga dagar då vi tvättade mattor och mina schabrak som jag tog med, på det gamla finska viset. Tvättade från bryggan med såpa och borste. 
 
 Vi råkade ut för massor av udda saker såsom att vi råkade låsa in oss i stugan vi bodde i. haha, grejen är att vi fick en nyckel och man kan inte komma ut från huset utan nyckel och jag satte nyckeln i låset när jag låste upp huset och tog aldrig nyckel ur låset så sen när någon stängde dörren sp satt ju nyckeln kvar i låset på utsidan! Så vi vart inlåsta... hahah. Vi fick inte upp något stort fönster heller så mamma fick ropa ut från bastu-fönstret efter grannen att komma och hjälpa oss! Tillslut låste grannen upp och vi kom ut. 
 
När vi var i Helsingfors så skulle jag parkera min bil i ett parkeringshus, Emma åkte med mig och vi hamnade vid två stora portar där det endast stod på finska så vi förstod inte riktigt. Vi stod och försökte förstå vilken port vi skulle in i då det kom en bil bakom och ville komma förbi mig. Jag backade och släppte honom före mig och passade på att åka in i den porten han åkte in i. Vi kom ner i ett tomt parkeringshus och undrade vart vi hamnade. Vi märkte att vi var nu inlåsta i ett privat parkeringshus -.- Jag frågade mannen vi åkte efter in, om han vistte vart vi hamnat och hur vi kommer ut där ifrån. Han svarade att man måste ha en nyckel men att han inte hade en. Hans kompis hade en som skulle komma om 20 min...
Efter ett tag ringde han sin vän och han kom direkt och låste upp åt oss. Dem skrattade och vinkade när vi äntligen kom ut därifrån. Vad ska jag säga? Vet inte hur vi lyckas, haha.
 
Vi hälsade på mormor och morfar.