Pre. Midsommar

Hoppade in i den bastuliknande bilen och körde mot Stina i morse. Hade planer på att vi skulle träna lite på att spåra i galoppen men planeringen sprack.
Kom till stallet och tog in Stina så hon fick kissa, sen borstade jag på henne och myste lite. Jag tycker det är viktigt att man tar sin tid till dem och verkligen borstar dem blanka och fina.
Skrittade iväg mot ridbanan då Stina fick ryck igen. Vägrade gå förbi ett hus som vi gick förbi i förrgår utan problem...-.- Suck. Hoppade av och gav henne en lite piskrapp i rumpan för att tala om att det inte är ok att göra så. Kom förbi till slut. Gick in på banan och satt upp igen. 
 
Så fort man kortar tyglarna börjar hon trippa och kröker för mycket på huvudet och kan inte alls skritta avslappnat. Lektion nr 1. SKRITTA på kort tygel.
Lektion nr 2. Trava INTE galoppera.
Efter lite små tjafs travade jag bara runt fyrkanten tills hon slappnade av och sedan bytte varv och gjorde lika där.
 
Idag var det även Iris tur att få komma ut och trava. Idag var hon verkligen på hugget! Vi hade bytt bett också eftersom det vi hade tidigare på henne var för stort så idag fick hon tvådelat istället för tredelat. Gick inte alls. Fick inte alls kontakt på samma sätt och vi rullade in i galopp tre gånger. Det får bli ett tredelat igen.
 
Ingerborg fick vila idag då hon vart hostig och svettig igår. Det visade sig att hon har nåt skit i kroppen så nu får hon vila den månaden jag är borta så ska hon vara bra sen när jag kommer hem från Gotland och Finland :)
 
Ikväll ska vi ut gänget och ta en drink eller grilla, får se vad vi gör. Firar att midsommar är i helgen ;)
 
Bild från i vintras då jag red Sunny, tagen av Emma. caraemma.blogg.se