Hösten har anlänt

Nu har hösten kommit till Skåne och jag har redan börjat använda vinterkläderna, lär bli intressant att se hur mycket kläder jag behöver ha i vinter, hehe. 
Dagarna rullar på till veckor och veckor rullar på till månader, det går väldigt snabbt! Jag ska ut på praktik nu om 1 1/2 vecka hos Eamon Hickey OM jag lyckas hitta boende vill säga. 
 
Jag har inte kunnat träna för Peter nu på ett tag då Lucky varit snorig och febrig, vi tog blodprov på honom i måndags så jag ska få svar idag. Hoppas vi kan få komma igång igen nu. 
Jag har också varit lite dålig, ont i halsen och snorig men jag har knaprat en massa alvedon. 
 
Vi fick en liten lektion av Olof och Jens om bett och hjälptyglar osv. Kul och intressant! Vi har även haft prov i hästens anatomi och i ridlära dressyr. Kaiser var här i två dagar som vi fick kolla på träningarna, det tråkiga är ju att han pratar bara tyska så både Helena Torstensson och Maria Gretzer fick tolka åt publiken haha.
 
Vi hade en hopplektion för Jens där han lärde oss om att vi måste rida mer linjer och se vart vi ska och kolla bort när vi hoppar den unga hästen så att den får tänka själv och bli hinderklok. Det kom allt från Kaiser märte vi efter sett hans träningar ;) Haha.
Jag älskar verkligen att vara här, det händer saker hela tiden precis som jag gillar och det bästa är ju att det är om hästar! Stora kändisar som kommer och håller lite clinics och träningar, häftigt!
 
Nästa vecka har vi en utbildningskontroll i både hoppning och dressyr, Hoppningen för Jens och dressyren för Kerstin Andrén. Lite nervös då jag känner att jag är en av de som fått mest kritik för min sits. Något som jag jobbar på med varje dag. Jag har börjat gått på gym och försöker tänka på min sits varje gång jag sitter på en häst.
Det har varit bra nu förra veckan då jag hade två hästar att rida i skolan. Först min skolhäst Erik och sen Alma i min klass var borta så då fick jag rida hennes Cumano. Det behövs verkligen att jag får rida mycket och "ominstallera" mig. Denna vecka fick jag även hoppa två hästar igår. Då red jag Erik och What´s up. 
Jag vill utvecklas så mycket som möjligt och jag känner pressen på mig då jag måste bevisa att jag kan bli en bra ryttare. Mycket som ska sättas på plats men jag har ju bara gått här i två månader så jag hoppas jag ska hinna bli bättre. 
 
Jag fick faktiskt till en riktigt bra hoppning på Erik förra veckan. Det var till och med så att läraren blev impad över att se att Erik kan vara cool och han har fått finare språng. Hon sa till och med att " det var hans livs hoppning". Det kändes coolt att få höra! Men mycket av det var tack vare min lärare Olof som kom med bra tips på hur jag ska tänka när jag rider honom. Det var riktigt kul! Nu måste jag bara göra om det till nästa fredag! Min sista hopplektion med Erik :(
 
 
 
Chairgon E ( aka Erik ) 
Chairman La Silla- Leuten I